Centralno naročanje na cepljenje proti COVIDU ezdravje
Zdravje je vrednota, ki se je včasih zavemo šele, ko zbolimo ali se poškodujemo.
Vsak je tudi sam svojega zdravja kovač. Naredite nekaj zase in za svoje zdravje.
AMBULANTA LAH, d.o.o.
Trata 7,
4224 Gorenja vas
 Zemljevid
112V primeru življenjske ogroženosti pokličite 112

Dopust 18.7.2022 do 5.8.2022

Ambulanta je zaprta zaradi rednega letnega dopusta v času od 18.7.2022 do 5.8.2022. Za neodložljive zadeve nas nadomeščata Ambulanta Koprivec 04 5180 604 in Ambulanta Šubic 04 518 0600. V nujnih primerih kličite 112.

Dopust je vsakemu potreben za zdravje in dobro počutje in regeneracijo na telesnem in psihičnem področju. Odmik od vsakdanjega okolja, rutine, naglice in skrbi, več gibanja v naravi, bolj zdrava hrana, več počitka in spanja, prijetne dogodivščine, spoznavanje novih ljudi in krajev zmanjša stres in krepi organizem ter dolgoročno pripomore k boljšemu zdravju. Bodite optimistični, ohranite dobro voljo, uživate v majhnih stvareh, družite se, veselite in smejte se.

Priporočila za bolj zdrav dopust:

 • Sončni žarki: pretirano izpostavljanje sončnim žarkom zlasti v otroštvu in sončne opekline so dejavnik tveganja za enega najbolj nevarnih rakov: maligni melanom. Ne izpostavljajte se soncu v najbolj vročih urah dneva, pokrijte si glavo, nosite zaščitna očala in uporabljajte kvalitetne kreme za sončenje s faktorjem z višjim zaščitnim faktorjem.
 • Visoke temperature: Izogibajte se večji fizični aktivnosti v najbolj vročih urah dneva, poskrbite za primerno obleko in pijte zadosti tekočin in nadoknadite tudi minerale.
 • Plavanje: Ne plavajte po obroku. Ne skačite v vodo, dokler se ne prepričate o njeni globini.
 • Poškodbe:  Svetujemo, da ne pijete alkohola in ne uživajte drugih opojnih substanc, upoštevajte pravila in uporabljajte zaščitna sredstva v prometu in pri športnih aktivnostih ( privežite si pas v avtu, uporabljajte čelado na motorju, kolesu in pri rolanju. V primeru utrujenosti se ustavite in spočijte.
 • Gore: Prepričajte se o vremenskih razmerah, poskrbite za primerno obleko in obutev. Izberite turo, ki je primerna vaši telesni pripravljenosti.
 • Ugrizi divjih živali: Ne božajte in ne izzivajte živali, v primeru ugriza izperemo slino stran od rane z milnico in toplo vodo, ter zaradi nevarnosti okužb in stekline obiščemo zdravnika.
 • Insekti in klopi: Svetujemo, da uporabljate primerno obleko in repelente. Redno pregledujte kožo in čimprej odstranite klopa.
 • Okužbe:
  • Za preprečevanje okužb je ključnega pomena higiena rok. Roke si razkužimo ali dobro umijemo s toplo vodo in milom po vsakem stiku z umazanimi predmeti in površinami, po WC, pred obrokom. Svetujemo, da imate na potovanju s seboj tudi razkužilo za roke.
  • Svetujemo, da se izogibate zaprtih prostorov, kjer se zadržuje več ljudi, prav tako skušajte ohranjati razdaljo do drugih, še posebej, če imajo znake prehlada. Verjetno bo potrebno kdaj nadeti tudi FFP 2 masko (npr. v letalu), zato jo imejte vedno pri roki.
  • Svetujemo, da uživate le dobro toplotno obdelano meso in jajčne jedi, zelenjavo in sadje je potrebno dobro oprati. V primeru, da v kraju dopustovanja voda ni pitna, uporabljamo samo ustekleničeno vodo ( tudi za umivanje zob).
 • Spolno prenosljive okužbe: ne spuščajte se v spolne odnose z naključnimi osebami,  dosledno uporabljajte kondom.

Če se odpravljate na dopust v eksotične oddaljene kraje, vam pred potovanjem svetujemo obisk v eni od potovalnih ambulant, kjer vam bodo svetovali in izvedli ustrezna cepljenja in zaščito z zdravili proti malariji.

URNIK DELA
Ponedeljek 6.30 do 13.30
Torek 6.30 do 13.30
Sreda 13.00 do 20.00
Četrtek 6.30 do 13.30
Petek 6.30 do 13.30 dopoldan oz 13.00-20.00 popoldan
Odmor za malico: 10.15 do 10.45 in 16.45 do 17.15