Zdravje je vrednota, ki se je včasih zavemo šele, ko zbolimo ali se poškodujemo.
Vsak je tudi sam svojega zdravja kovač. Naredite nekaj zase in za svoje zdravje.
AMBULANTA LAH, d.o.o.
Trata 7,
4224 Gorenja vas
 Zemljevid
112V primeru življenjske ogroženosti pokličite 112

Dosledno upoštevajte ukrepe za preprečevanje akutnih okužb dihal!

Čim manj hodite v zaprte prostore, kjer se zbira večje število ljudi, če to res ni nujno potrebno. Izogibajte se rokovanju, objemanju, poljubljanju… .  Izogibajte se ljudi, ki smrkajo,  kihajo, kašljajo ali so kako drugače bolni.

Pokrijte svoj kašelj, vedno imejte pri roki robček za enkratno uporabo, po uporabi ga odvrzite v zaprt koš, nato si operite ali razkužite roke.

Pogosto, zadosti dolgo in natančno si umivajte roke (20-40 s) umivajte roke, lahko jih namesto tega tudi razkužujete. Čim manj se dotikajte predmetov, ki se jih dotika več ljudi ali so potencialno onesnaženi z izločki dihal.  Čim manj se dotikajte obraza, oči, nosu in ust.

V čakalnici ambulante se vedno nahajajo robčki za enkratno uporabo in razkužilo za roke. V primeru, da imate obilen nosno žrelni izcedek ali eksplozivno kašljate, pokličite s parkirišča sestro za masko.

Pijte zadosti toplih napitkov, ne pijte mrzlih tekočin, zlasti ne tekočin z ledom. Grgrajte blage raztopine soli ( 1 mala žlička soli v 1 litru vode) ali žajbljevega čaja.

Če zbolite z znaki akutne okužbe dihal ostanite doma!  Večino akutnih okužb dihal povzročajo virusi in ne potrebuje specifičnega zdravljenja. Pregled bo potreben samo v primeru komplikacij in težjega poteka. Paciente z znaki akutne okužbe dihal bomo pregledovali ob koncu ambulante, da se izognemo okužbi zdravih.
Vstop v zdravstveno postajo in  ambulanto bodo imeli samo naročeni ali predhodno telefonsko najavljeni pacienti!

URNIK DELA
Ponedeljek 6.30 do 13.30
Torek 6.30 do 13.30
Sreda 13.00 do 20.00
Četrtek 6.30 do 13.30
Petek 6.30 do 13.30 dopoldan oz 13.00-20.00 popoldan
Odmor za malico: 10.15 do 10.45 in 16.45 do 17.15