Centralno naročanje na cepljenje proti COVIDU ezdravje
Zdravje je vrednota, ki se je včasih zavemo šele, ko zbolimo ali se poškodujemo.
Vsak je tudi sam svojega zdravja kovač. Naredite nekaj zase in za svoje zdravje.
AMBULANTA LAH, d.o.o.
Trata 7,
4224 Gorenja vas
 Zemljevid
112V primeru življenjske ogroženosti pokličite 112

Drugi val epidemije z novim SARS-CoV-2 virusom

Glede na porast okužb z novim SARS-CoV-2 virusom vas pozivamo in prosimo, da dosledno upoštevate vse nove ukrepe Vlade RS za nadaljnje širjenje okužb https://www.gov.si/novice/2020-10-14-36-redna-seja-vlade-republike-slovenije/ in priporočila NIJZ https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov.

Vse, ki čakate na bris ali ste pozitivni, prosimo in pozivamo, da dosledno spoštujete pravila samozolacije https://www.nijz.si/sl/navodila-za-bolnika-s-covid-19-ki-ne-potrebuje-bolnisnicne-obravnave.

V ambulanti bomo sprejemali samo naročene ali predhodno najavljene paciente. V tem času bomo skušali čim več urediti brez neposrednega stika, bodisi preko telefona, aplikacije https://www.gospodar-zdravja.si ali maila. Izvide in naročila lahko oddate tudi osebno v nov nabiralnik pred glavnim vhodom na levi strani ali nam jih pošljete po pošti.

Ambulanta zaenkrat dela po urniku, v primeru stika zaposlenih s COVID pozitivno osebo, opravimo analizo tveganja in se odločimo v posvetu z epidemiologi za nadaljnji način dela glede na priporočila Ministrstva za zdravje https://www.gov.si/novice/2020-10-14-ukrepi-za-preprecevanje-vnosa-in-zajezitev-virusa-sars-cov-2-pri-izvajalcih-zdravstvene-dejavnosti/. Glede na epidemiološko situacijo po potrebi opravimo brise zaposlenih na novi SARS-CoV-2 virus. Vsi v ambulanti se trudimo biti odgovorni, da bi preprečili prenos virusa v ambulanti.

Verjetno bomo v tem času večkrat razporejeni v COVID infektivno ambulanto, ki je sedaj v ZD Škofja Loka in tisti dan ne bomo delali v Gorenji vasi.

V ambulanti v Gorenji vasi ne bomo sprejemali pacientov z znaki prehlada, povišano telesno temperaturo, kašljem, bolečinami v žrelu, izgubo okusa in vonja in občutkom težkega dihanja in stiskanja v prsnem košu, bolečinami v mišicah, bruhanjem in drisko. Prav tako ne bomo sprejemali pacientov, ki so bili v potencialnem visoko rizičnem stiku s COVID pozitivno osebo v zadnjih 10 dneh in oseb s COVID pozitivnim brisom v zadnjih 14 dneh.

Glede na to, da nimamo vratarja, je zdravstvena postaja zaprta. Prosimo, da na pregled ne čakate v gneči pred vrati ali v predverju. Pokličite nas še iz avta na telefon 04 518 0 500 ali 04 518 0 501 in se dogovorimo, da istočasno pridemo do vrat, da se ne boste po nepotrebnem izpostavljali morebitni okužbi.

Spodbujamo vas tudi, da za komunikacijo z nami, za podatke v zvezi z vašim zdravjem, izvidi, slikami ipd, čimveč uporabljate aplikacijo https://www.gospodar-zdravja.si

URNIK DELA
Ponedeljek 6.30 do 13.30
Torek 6.30 do 13.30
Sreda 13.00 do 20.00
Četrtek 6.30 do 13.30
Petek 6.30 do 13.30 dopoldan oz 13.00-20.00 popoldan
Odmor za malico: 10.15 do 10.45 in 16.45 do 17.15